Slovenija 1 spored
Seznam kanalov Včeraj Danes Jutri Sreda Četrtek Petek Sobota Nedelja Ponedeljek
TV spored v nedelja na Slovenija 1

TV spored v nedelja na Slovenija 1


naloži starejše
TV spored Slovenija 1

07:00 Minka: Ovce

Risanka

Minkin svet je v risanki prav tako čaroben kot v knjižicah. Odet v prijetne in živahne barve malo miško kar sam vabi, da raziskuje, išče, odkriva in preizkuša. Minka svet okoli sebe opazuje na poseben način in na stvareh vedno opazi tudi drugo, bolj prikrito plat. Vse mora poizkusiti, kot majhni otroci. Ima pa srečo, da lahko počne marsikaj, česar otroci ne morejo. In potem ti skupaj z Minko sanjajo, kako letijo z letalom in jadrajo z jadrnico.

TV spored Slovenija 1

07:05 Krtek: Krtek in vrelec

Risanka

Najprej nastanejo kupčki zemlje na travniku ali na cvetlični gredi ali kje drugje. Nato se iz kupčka prikaže troje črnih laskov, dvoje velikih temnih oči in rdeč nosek. Čisto na koncu, hipec preden ga zagledamo, se razleže nalezljiv smeh. Krtek! Njegove prigode spremljajo otroci širom po svetu že več kot 20 let. Za vse njih na široko odpira oči in raziskuje naravo nad zemljo in pod njo. Radoveden, kakor je, otroke opogumlja in jih, poln domislic, navdušuje. Brez besed. Verjetno je prav v tem skrivnost njegovega uspeha.

TV spored Slovenija 1

07:10 Timi gre: Robot

Risanka

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

TV spored Slovenija 1

07:20 Liki: Požrešni mušici

Risanka

Požrešni mušici, basen Nauk: »Preveč dobrega lahko škodi.« Mama muha je posvarila požrešna sinčka, naj jo počakata doma, in odšla po opravkih. Pa sta jo poslušala? Kaj še! Šla sta po svoje in se tako nabasala, da sta komaj še letela. Izučilo ju je, na zelo neprijeten način.

TV spored Slovenija 1

07:25 Pujsek Bibi: Cvetlični lonci

Risanka

Bibi seje semena, pa mu jih nagajivi ptiček hoče pozobati. Le kaj bo zraslo iz tega semena? Marjetica, običajno drevo ali drevo pujskov? Ko seme potisne globoko v zemljo, čakamo in čakamo, kaj bo zraslo. Minevajo dnevi, pa se nič ne zgodi, iz zemlje ne pokuka niti poganjek. Bibi pa si krajša čas in sanjari, kaj bi lahko zraslo – morda fižol, ki bo zrasel do neba. Potem pa vendarle na dan pokuka mali poganjek sončnice.

TV spored Slovenija 1

07:35 Vipo: Nizozemska - Izginuli mlin na veter

Risanka

Vipo je prisrčen kuža, ki se je naučil leteti s svojimi izjemno velikimi ušesi. Skupaj s prijateljema, štrkom Henrikom in Beti, muco igračko, se Vipo iz Vipolandije odpravi raziskovat svet. V razburljivih zgodbah, polnih zabave, domišljije in dogodivščin, spoznava nove kraje in običaje.

TV spored Slovenija 1

07:50 Pri Slonovih: Ljubo doma

Risanka

TV spored Slovenija 1

08:00 Dinotačke: Kar je odgovarjalo

Risanka

Živa, Vid in Toni najdejo sotesko, kjer odmeva. Kričanje v soteski je lahko zabavna igra, dokler se zaradi odmeva ne izgubiš.

TV spored Slovenija 1

08:10 Piknik s torto: Zajček z zmajem

Risanka

Risanka je nastala po slikanici svetovno znanega ilustratorja Thé Tjong-Kinga. Vseh trinajst epizod in kratki film prikazujejo eno zgodbo. Gospod in gospa Pes spečeta dve slastni čokoladni torti in svoje sovaščane povabita na piknik. A ko prispejo na dogovorjeni prostor opazijo, da sta torti izginili. Sama zgodba in njen srečni konec sta vsakič predstavljena s perspektive drugega nastopajočega lika. Simpatične zgodbice so mešanica komedije, romantične komedije in detektivke in so primerne za vse starosti.

TV spored Slovenija 1

08:15 Pujsa Pepa: Juretov balon

Risanka

Jure dobi balon-dinozavra, ampak izkaže se, da ga ne more trdno držati. Kdo bo rešil Juretov balon, da ne bo odletel na luno?

TV spored Slovenija 1

08:20 Kalimero: Skrivnost drevesa

Risanka

Župan namerava posekati Kalimerovo najljubše drevo. Prijatelji se poslavljajo od drevesa, ko v njegovem deblu najdejo medaljon v obliki srca. Odkritje jih popelje v DoVinčijevo preteklost in do skrivnostne tujke, ki jim morda lahko pomaga rešiti drevo.

TV spored Slovenija 1

08:35 Knjiga o džungli: Safari: Tekmovanje

Risanka

V džungli je kot povsod po svetu, tudi živali niso vedno enotne. Balu pripoveduje Mavgliju o medvedih in volkovih, ki se kdaj pa kdaj sporečejo.

TV spored Slovenija 1

08:45 Kljukec s strehe: Kljukec se igra strahove

Risanka

Stanonikovi sedijo pri večerji in Bratec, ki ne mara jesti cvetače, spet prične pripovedovati o svojem “izmišljenem” prijatelju Kljukcu s strehe. Ko Kljukec kasneje prifrči “hej-hoj” v njegovo sobo, steče hitro po starše, da bi jim končno pokazal letečega Kljukca. Ko oče in mama prideta v njegovo sobo, ni v njej nikogar – Kljukec se je skril v omaro. Kmalu zatem se prikažeta Bratčeva prijatelja Andrej in Katarina, da bi se skupaj igrali. Ne moreta si kaj, da ne bi omenila “izmišljenega” Kljukca, toda v tistem trenutku se iz omare zaslišijo glasovi. Ko odkrijeta Kljukca, ne moreta verjeti svojim očem. Medtem ko ostali člani družine Stanonik odidejo od doma, dobi Kljukec idejo: preoblekel se bo v duha in tako strašil ljudi. Nemudoma izreže v rjuhi dve luknji in se z njo pokrije. Kljukčev prvi poskus, da bi prestrašil staro gospo, se ponesreči, toda ko se vrne nazaj, se zasliši pri vhodnih vratih Stanonikovega stanovanja ropot: tatova Rudi in Lipe poskušata oropati stanovanje. Bratec in njegova prijatelja se skrijejo za pohištvo, medtem pa se Kljukec kot duh nenadoma pojavi pred tatovoma. Popolnoma prestrašena zbežita. Nekaj minut kasneje zaslišijo otroci ponoven ropot pri vratih, toda tokrat so na srečo starši, ki so se vrnili.

TV spored Slovenija 1

09:10 Bacek Jon: Lažni kmet

Risanka

Koliko vragolij si lahko izmisli ovca? Veliko, če je ovca v resnici bacek. Bacek Jon! Radoveden je, razigran in navihan ter vedno poln genialnih idej, brž ko kmet obrne hrbet svojemu dvorišču. Čreda ga obožuje in slepo sledi njegovim podvigom. Toda kaj, ko je bacek Jon še precej mlad in neizkušen. Težave so prav hitro na obzorju. Rešitev pa vedno povsem drugačna od pričakovane! Ob živahni situacijski komiki in klasični komiki brez besed v Aardmanovi vrhunski animaciji je gotovo eno – kadar je Jon v bližini, na kmetih ni nikoli več tako, kot je bilo.

TV spored Slovenija 1

09:20 Danov Dinosvet: V kraljestvu dinozavrov

Nadaljevanka ali nanizanka

V kraljestvu dinozavrov V Danovi šoli praznujejo dinozavrski dan in gostijo paleontologa dr. Davida, ki otrokom pokaže tiranozavrov krempelj, star 65 milijonov let. Da bi bil praznik še lepši, smejo otroci prespati v muzeju o dinozavrih. Dan si ponoči radovedno ogleduje krempelj in zbudi skomine četici tatinskih dinozavrov, ki se polastijo dragocenega ostanka.

TV spored Slovenija 1

09:50 Ozare

Verska oddaja

Osebno razmišljanje, ki ga avtor sam tudi interpretira. Nagovori se osredotočajo na bivanjska vprašanja s katerimi se srečujemo v vsakdanjem življenju.

TV spored Slovenija 1

10:00 Nedeljska maša, prenos iz župnije Maribor

Verska oddaja

TV spored Slovenija 1

10:55 Na obisku

Umetnost

Na obisku je tista oddaja, ki jo koprski ustvarjalci snujemo z mislijo na sprostitev in užitek gledalca. Obiskujemo snovalce kulturnega življenja, branilce ljudskega izročila in še številne druge, ki skrbijo, da kulturna dediščina ne bi zamrla. Primorska je prežeta z ljubiteljsko kulturo, kar oddaja Na obisku redno (enkrat mesečno) beleži in tako širi in spodbuja dovzetnost za pomen ljubiteljske kulture in njenih ustvarjalcev. Bogato filmsko, gledališko, pevsko, likovno ter druge aktivnosti zabeležimo kot trajen spomin našega časa.

TV spored Slovenija 1

11:25 Obzorja duha

Verska oddaja

Vabljeni k ogledu!

TV spored Slovenija 1

12:00 Ljudje in zemlja

Svetovalna oddaja

Oddaja Ljudje in zemlja spada med najstarejše in najbolj gledane oddaje TV Slovenija. Traja 50 minut, ogledate pa si jo lahko vsako nedeljo ob 12. uri na prvem programu TV Slovenija in ob 16.55 na TV Maribor. Oddaja je izobraževalno-svetovalna, namenjena vsem, ki jih zanimajo kmetijske teme. V oddaji predstavljamo številne kmetije po vsej Sloveniji, ob aktualni sezonski tematiki s kmetijskega področja poskušamo pripraviti čim več uporabnih strokovnih nasvetov, seznanjamo z ukrepi kmetijske politike in novostmi na področju zakonodaje. Pri pripravi prispevkov nam pomagajo številni strokovnjaki MKGP, KGZS, fakultet, šol in inštitutov, ki delujejo na kmetijskem, živilskopredelovalnem, okoljevarstvenem in gozdarskem področju. Vabljeni k ogledu! irma.guzelj@rtvslo.si

TV spored Slovenija 1

13:00 Prvi dnevnik

Dnevno-informativna oddaja

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

TV spored Slovenija 1

13:15 Šport

Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

TV spored Slovenija 1

13:20 Vreme

Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

TV spored Slovenija 1

13:25 Slovenski pozdrav, narodnozabavna oddaja

Narodno-zabavna glasba

Oddajo so posneli na Dolenjskem, v Novem mestu. V dvorani Marof bodo igrali Primorski fantje, Spev, Dejan Vunjak, ans. Roka Žlindre, Špica, Alpski kvintet, Okrogli muzikanti, ans. Galop, Preloški muzikanti ter Pogum. V Županovem izzivu so se tokrat preskusili Primorski fantje, ki so po dolenjski prestolnici s situlo iskali cviček. Pozdravila sta nas tudi cvičkova princesa in kralj. V igri Slovenski šopek so gledalci v dvorani preverili znanje o dolenjskih navadah in običajih. Voditelja Darja in Blaž.

15:00 Čarokuhinja pri atu: Prlekija

 

Prlekija slovi po pristni kulinariki. Sladokusci lahko izbirajo med mnogimi jedmi (žganci, mlečno juho, smetanovo juho z gobami, krompirjevo smetanovo juho, gobovo juho z ajdovo kašo, mesom iz tünke in drugimi dobrotami). Prlekija je območje na severovzhodnu Slovenije med Dravo in Muro, točneje med Gornjo Radgono in Razkrižjem ob hrvaški meji. Meje pokrajine niso zakoličene ob geografski, zgodovinski, gospodarski ali kateri drugi prepoznavni razmejitveni črti. So čisto lingvistične narave. Prlekija je območje, na katerem prebivalci za besedo 'prej' uporabljajo značilni besedi 'prle' ali 'prvle'. Od tod Prlek, prleški. Tam, kjer so se žulji nabijali z motiko med goricami, si je bilo treba po delu povrniti moči ob dobrem prigrizku, predvsem znameniti prleški tünki, zavarovani z geografskim poreklom. Enako znani so prleška gibanica, sladka ali slana, iz vlečenega testa, nadevana s skuto in kislo smetano ter ajdovi in pšenični krapci. Medtem ko ata in vnukinja doma pripravljata jedi, babica preseneti inšpektorja na tržnici in mu da »vetra«. Ata doma pogreša babico, ki je dolgo ni nazaj.

TV spored Slovenija 1

15:25 Modna hiša Velvet: Pariz

Družinski, 7. del

7. del - Pariz Ani in Albertu se končno ponudi priložnost, da odpotujeta nekam skupaj, in to nikamor drugam kot v najbolj romantično mesto na svetu Pariz. V razkošni hotelski sobi in imenitni restavraciji, kamor zahaja tudi Coco Chanel, vsaj za nekaj časa pozabita na težave. A njuna sreča ne traja dolgo. Cristina želi presenetiti Alberta in pride v hotel nenajavljena. Rita tudi v Parizu in v družbi znamenitega oblikovalca De la Rive ne more pozabiti Pedra, ki želi čim prej zasnubiti Claro, ko pa ga nenadoma obišče stara ljubezen z majhnim sinom, začne dvomiti.

TV spored Slovenija 1

16:45 Kino fokus

Šolska oddaja

TV spored Slovenija 1

17:00 Poročila ob petih

Dnevno-informativna oddaja

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

TV spored Slovenija 1

17:10 Šport

Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

TV spored Slovenija 1

17:15 Vreme

Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

TV spored Slovenija 1

17:20 Vikend paket

Pogovorna oddaja

Jožetu bodo pri komentiranju aktualnih dogodkov preteklega tedna družbo delali Neisha, David Urankar in Gojmir Lešnjak – Gojc. Gojca bo skupaj z Nenadom Nešom Tokalićem, s katerim skupaj igrata v predstavi Cucki, gostila tudi Bernarda. V naš studio pa po predsedniških volitvah v ZDA prihaja tudi vodja projekta predsedniških volitev v ZDA na TV Slovenija Manica Janežič Ambrožič. Oddajo bodo glasbeno popestrili Neisha in Prifarski muzikanti.

TV spored Slovenija 1

18:40 Dinotačke: Kar je bilo okroglo

Risanka

Živa ima občutek, da jo čaka poseben dan, in res je tako. Toni se spotakne ob smeškokrog. Ko ga Vid izgubi, pa prijatelji preživijo zelo poseben dan.

TV spored Slovenija 1

18:55 Vreme

Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

TV spored Slovenija 1

19:00 Dnevnik

Dnevno-informativna oddaja

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

TV spored Slovenija 1

19:25 Zrcalo tedna

Politika

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

TV spored Slovenija 1

19:45 Šport

Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

TV spored Slovenija 1

19:55 Vreme

Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

TV spored Slovenija 1

20:00 Medičejci, gospodarji Firenc

Zgodovina, 1. del

scenarij: Nicholas Meyer, Frank Spotnitz režija: Sergio Mimica-Gezzan v glavnih vlogah: Dustin Hoffman, Richard Madden, Guido Caprino, Stuart martin, Tatjana Nardone, Annabel Scholey Vzpon Firenc na vodilno mesto med italijanskimi mestnimi državicami ob koncu srednjega veka je tesno povezan z imenom znamenite družine Medci, ki so s pomočjo bogastva, političnega vpliva in posluha za umetnost svoje mesto ustoličili kot domovino evropske renesanse. Družini je ugled in vodilni položaj v mestu omogočil bankir Giovanni de Medici (Dustin Hoffman), ki je leta 1429 umrl v sumljivih okoliščinah. Njegova naslednika, sinova Cosimo (Richard Madden) in Lorenzo (Stuart Martin) skušata ugotoviti, kdo je umoril očeta, hkrati pa sta soočena s številnimi sovražniki, ki skušajo omajati moč in vpliv družine Medici. 1. del - Izvirni greh Skrivnostnež zastrupi Giovannija de' Medicija. Njegov sin Cosimo, ki prevzame njegovo mesto, sumi, da oče ni umrl naravne smrti, temveč da je bil umorjen. Prijatelja Marca Bella prosi za pomoč pri preiskovanju umora. 20 let pred tem je Cosimo z bratom Lorenzom in očetom po papeževi smrti obiskal Rim. Tam je spoznal kiparja Donatella, ki je spodbujal Cosimovo ljubezen do umetnosti.

TV spored Slovenija 1

21:05 Zgoraj brez

Umetnost

TV spored Slovenija 1

21:55 Poročila

Dnevno-informativna oddaja

V Poročilih ob 15.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

TV spored Slovenija 1

22:05 Šport

Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

TV spored Slovenija 1

22:20 Vreme

Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

TV spored Slovenija 1

23:40 Slovenski sodobni ples: El Fuego

Ples

TV spored Slovenija 1

23:50 M. Ravel: La Valse, Simfonični orkester RTV Slovenija in En Shao

Glasba

V sklopu 3. koncertnega večera KROMATIKA in 50. obletnici radijskega programa ARS, so Simfoniki RTV Slovenija, ki jih vodi dirigent En Shao, poleg novosti slovenskih skladateljev Alda Kumarja, Uroša Rojka ter Milka Lazarja, zaigrali tudi bleščečo Ravelovo skladbo La Valse. Dogodek se je odvijal v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, dne 7.11.2013.

TV spored Slovenija 1

00:05 Dnevnik Slovencev v Italiji

Dnevno-informativna oddaja

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

TV spored Slovenija 1

00:35 Dnevnik

Dnevno-informativna oddaja

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

TV spored Slovenija 1

01:00 Zrcalo tedna

Politika

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

TV spored Slovenija 1

01:10 Šport

Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

TV spored Slovenija 1

01:20 Vreme

Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

TV spored Slovenija 1

01:25 Info-kanal

Info kanal

Info-kanal lahko spremljate v nočnem času, po koncu rednega programa na 1. programu TV Slovenija in na TV Maribor. Spremljate lahko zadnje domače in tuje novice, napovedi športnih, kulturnih in zabavnih prireditev, vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o TV sporedu 1. In 2. TV programa.