Slovenija 1 spored
Seznam kanalov Včeraj Danes Jutri Sreda Četrtek Petek Sobota Nedelja Ponedeljek
TV spored v sobota na Slovenija 1

TV spored v sobota na Slovenija 1


naloži starejše
TV spored Slovenija 1

06:05 Odmevi

Dnevno-informativna oddaja

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

TV spored Slovenija 1

07:00 Zgodbe iz školjke: Ali me poznaš: Jaz sem regrat

Otroški in mladinski

Pomendran in stisnjen pod snegom čaka regrat na travniku na prvo spomladansko sonce. Njegovi zeleni listi se hitro razrastejo in ljudje ga kmalu začnejo nabirati, da bodo iz njega pripravili okusno solato. Pa to mu prav dosti ne škodi. Če regratu odrežemo zelene liste, hitro spet zrastejo novi. Sončni žarki in dober hlevski gnoj marca zadoščajo, da v aprilu raste “za tri”… Počasi se iz popka v sredini razvije lep rumen cvet… Sredi maja je cvetenje že za njim. Zvedeli boste tudi, kako se regratu godi še poleti in jeseni. Regrat nam bo predstavil Uroš Maček.

TV spored Slovenija 1

07:05 Biba se giba: Biba in izginuli ptič

Risanka

Biba je živahna, zvedava in vesela deklica, ki skupaj s svojim prijateljem zmajčkom Dosidejem spodbuja otroke, da se pridružijo njunim dogodivščinam in se pri premagovanju nalog gibajo z njima. Kot vsi junaki, se tudi Biba in Dosi na njunih popotovanjih srečujeta z ovirami in izzivi, a na koncu vedno dosežeta svoj cilj. Bibini prijatelji – mladi gledalci – se morajo gibati z njo, da ji pomagajo. Vedra in odločna Biba bo pri premagovanju preprek otroke vedno spravila v pogon. Vsi imajo super moč!

TV spored Slovenija 1

07:25 Tabaluga: Preveč soli škodi zdravju

Risanka

V čudoviti zeleni dolini Zelandije se lepega dne iz jajca izvali zmajček Tabaluga, zadnji zmaj na Zemlji. Ko iz noska prvič kihne dim, postanejo prebivalci Zelandije vznemirjeni: zmajev ogenj je edina stvar, ki se je boji Arktos, vladar Ledonije, sneženi mož z mrkim pogledom in prav posebno strastjo. Obožuje vse, kar je zmrznjeno, in sanja, kako bo v ledeno odejo vklenil ves svet. Najprej stegne kremplje po Zelandiji, ki meji na Ledonijo. Njeni prebivalci pa naj bi postali ledeni možici. Tabaluga se znajde v središču pozornosti. S pomočjo prijateljev reši deželo pred pohlepnim Arktosom. Vendar Ledonije, Arktosovega kraljestva, ne uniči. Arktosu razloži, da ima vsak svojo vlogo v naravnem krogu. Tudi Arktos jo ima, le da je nekoliko manjša, kot si sam domišlja. Svetu lahko vlada le nekaj mesecev v letu, v obdobju, ki mu pravimo zima.

TV spored Slovenija 1

07:50 Studio kriškraš: Vilinski direndaj

Otroška oddaja

Dobrodošli na mednarodnem dnevu vil! … Hihi. Prvi april! Mednarodni dan vil še ne obstaja. Hihi. Tudi Črtek bo za nos potegnil Borčka in Lovra. Pssst! Prijatelja mu ne bosta ostala dolžna in bosta nabritemu krtku vrnila prvoaprilsko šalo. Naj ta skrivnost ostane med nami. Deklica Dea veseli druščini pomaga pri izdelovanju vilinskih kril. In kmalu bo v Studiu Kriškraš nastal razigran vilinski direndaj.

TV spored Slovenija 1

08:15 Čudogozd: Počitnice

Otroška oddaja

Sara in Jaka potrebujeta počitnice. Nemudoma! In v Čudogozdu je mogoče prav vse. Koliko kovčkov je pripravila Sara! Kdo jih bo nosil? Jaka, saj je močan. In kje se bosta igrala počitnice? Na čudovitem otoku, ki je znan po kačah klopotačah. Kaj? Previdno, otroka!

TV spored Slovenija 1

08:20 Srečo kuha Cmok: Tista o čirulečarule gobovi juhi

Otroški in mladinski

Otroci imajo do gob veliko nezaupanje, saj so velikokrat slišali, da je treba biti previden, saj se je mnogo ljudi že zastrupilo z njimi. V veliki zagati in negotovosti otroka pokličeta Cmoka na pomoč in skupaj pripravijo odlično gobovo juho, ki je všeč celo strogemu preizkuševalcu Strogoustu.

TV spored Slovenija 1

08:35 Mulčki: V šolo

Risanka

Poletne počitnice se končujejo. Sally teče k šoli in ji pove, kar ji gre. Noče iti nazaj v šolo, ker se ji zdi, da se je lani naučila že vsega, kar mora znati. Toda pouk se začne že naslednji dan. Charlie Brown se trudi prepričati sestrico, da bi šla v šolo.

TV spored Slovenija 1

08:45 Armanova skrivnost: Ni poti nazaj

8. del

Lilienthalovi hočejo otroke poslati domov, da bi jih obvarovali pred Garwinom, toda Charlie se upre. Prijatelji zahtevajo, da jim Richard, Lore in Rona pojasnijo, kaj se v resnici dogaja na kmetiji.

TV spored Slovenija 1

09:10 Mulčki: Velika sprememba

Risanka

Pacek je že zjutraj ves blaten. Charlie Brown ga poskuša prepričati, da bi bil čistejši. Sploh zato, ker gre v kino in na praznovanje Lucyjinega rojstnega dne. Toda Pacek meni, da je umazanija bolj praktična od čistoče. Tako ga ne nadlegujejo ne punce ne komarji.

TV spored Slovenija 1

09:20 Male sive celice: OŠ Franja Malgaja Nova Gorica in OŠ Ljudski vrt Ptuj

Izobraževalna oddaja

Iz OŠ Franja Malgaja Šentjur prihajajo Tjaša, Ema in Lana; iz OŠ Ljudski vrt Ptuj pa Pia, Vito in Jada. Opazujejo, kako se spremenijo žeblji, ki zarjavijo, in kaj se dogaja, ko prižgemo ventilator. Dokazati morajo tudi svoje znanje matematike in poznavanje grške mitologije. Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Sestavljen je iz različnih vrst vprašanj, ki naslavljajo sedem vrst inteligentnosti: gibalno, jezikovno, logično – matematično, prostorsko, glasbeno, medosebno in intrapersonalno. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v bralni pismenosti, znanju matematike, logike, poznavanje kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. Posebnost kviza je tudi možganski labirint, novost pa je še boj za brihtolina, ki podvoji točke vprašanja po izbiri ekipe in je morda ključen za zmago ene od ekip.

TV spored Slovenija 1

10:00 Infodrom

Informativna oddaja

V letu 2016 Infodrom ne bo več dnevnik, temveč tedenska informativna oddaja za otroke in mlade. Vsak petek ob 18.uri se bomo v 12 minutah ozrli po iztekajočem se tednu in našim gledalcem predstavili za njih in svet najpomembnejše dogodke minulega tedna.

TV spored Slovenija 1

10:15 Adrenalinci: Plezanje

Dokumentarni

Amadej, Benjamin, Tinkara in Maja se odpravijo na plezanje v Črni Kal. Tinkara je izkušena plezalka, ki jo ostali sprva le navdušeno opazujejo pri njeni priljubljeni aktivnosti, nato pa se v steno podajo še sami. Bo tudi njim uspelo premagati izziv brez težav?

TV spored Slovenija 1

10:45 Burkež Pavliha

Dokumentarni

»Pavliho«, satirični list, je ustanovil pisatelj Fran Levstik, daljnega leta 1870 na Dunaju. Po drugi svetovni vojni je bil, kot vrsta satiričnih časopisov v socialističnih državah Vzhodne Evrope, to režimski projekt, ki je bil sprva ustanovljen kot protiutež in ventil ostrim protirežimskim vicem, ki so si jih ljudje pripovedovali na ulicah in v bifejih. To so bili še zlati časi humorja. Časi ene resnice, enega humorja, in ene satire. Vsi so se smejali istim stvarem. Do šestdesetih let je Pavlihov humor postal vrhunsko artikuliran, dosegal je tedensko naklado 63.000 izvodov, kar je bila najvišja naklada kateregakoli tednika v Jugoslaviji. Socialistična oblast je budno spremljala vsebine, ki so nastajale v Pavlihi. Urednike so večkrat odstavljali, oblast pa je v najmanj enem primeru izdala ukaz o zaplembi celotne naklade. Pavliha je bil prva javna opozicija režimu, ki pa ga je oblast nekako tolerirala. Mladina in Nova revija in sta prišli kasneje. V osamosvojitvenem letu 1991 je bila naklada Pavlihe le še žalostnih 2.600 izvodov. Enotne resnice ni bilo več, kar je bilo smešno enim, ni bilo drugim. In obratno. Meja med humorjem in resničnostjo je v demokraciji počasi izginjala, demokracija pa postajala bizarnejša od vsakršnega humorja ali satirikove domišljije. Ljudje so se smejali čedalje manj. Humor se je preselil v druge medije: na televizijo in radio, v gledališče, film in stand-up komedijo.

TV spored Slovenija 1

11:40 Tednik

Magazin

Slovenci smo tudi gobarski narod. Če je bila letošnja vinska letina skorajda odlična, pa je bila gobarska ena slabših. Tednik se je z gobarskim društvom Lisička, odpravil v gozd, raziskovati mite in resnice. Več kot 4000 slovenskih državljanov živi na ulici, so ocenili ob nedavnem dnevu brezdomcev. Kralje ulice, časopis, ki pomaga do zaslužka ljudem s socialnega dna, vsak mesec natisnejo v 10 000 izvodih. Kdo so njegovi prodajalci in koliko z njim zaslužijo, smo se spraševali in zato dan preživeli z enim od kraljev.

TV spored Slovenija 1

12:40 NaGlas!

Informativna oddaja

Preverili smo, kje lahko v Sloveniji svojci pokopljejo umrle muslimane in koliko se jih še vedno odloči, da bo na zadnji počitek odšlo v Bosno, Srbijo, Črno goro, Makedonijo ali Kosovo. Pred kratkim so obeležili 20 let pouka makedonščine po vsej Sloveniji, mi pa smo obiskali OŠ Dravlje v Ljubljani. Kako je biti Slovenec v Makedoniji, pa bo gledalcem pojasnil gost v studiu, režiser Outsiderja Andrej Košak, ki zadnja leta živi v Skopju. Sprehodili smo se do gostujoče razstave Muzeja zgodovine Jugoslavije z naslovom Nikoli jim ni bilo bolje?. V Muzeju novejše zgodovine si lahko do junija 2017 ogledate potek modernizacije vsakdanjega življenja v socialistični Jugoslaviji.

TV spored Slovenija 1

13:00 Prvi dnevnik

Dnevno-informativna oddaja

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

TV spored Slovenija 1

13:15 Šport

Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

TV spored Slovenija 1

13:20 Vreme

Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

TV spored Slovenija 1

13:25 O živalih in ljudeh

Svetovalna oddaja

V tokratni oddaji O živalih in ljudeh smo obiskali prvi pasji fitnes v Sloveniji – Fitko. Na tečaju masaže psov smo se pridružili terapevtki za živali, Bredi Kralj. Opozarjamo na pravilno prehrano kuncev. Pomagamo poiskati ljubeč dom dvema mucama in predstavljamo najbolj znanega britanskega potepuškega mačka – Boba. Vabljeni k ogledu! ozivalih@rtvslo.si

TV spored Slovenija 1

13:50 Na vrtu

Svetovalna oddaja

1.NEŠPLJA NA VRTU Nešplja je starodavno drevo, ki izvira z območja Perzije. V Evropo je prišla z grškimi trgovci, posvojili so jo Rimljani, skupaj s tepkami pa je postala sestavni del sadovnjaka ob domačiji. Danes so nešplje ob domačijah redke, saj so jih nadomestile bolj razširjene jablane. Nešplja pa je je zelo zanimivo drevo, s sladkimi okroglimi sadeži, ki v tem času še zorijo. V poskusnem sadovnjaku Brdo pri Lukovici nešpljo vzgajajo kot vzorčno drevo, v želji, da bi jo v prihodnje več videli tudi ob domačih hišah. Nešpljo lahko vzgojimo kot srednje visoko ali nizko drevo. 2. Z GAIO NA OBISKU Klub Gaia je tokrat znova obiskal mladega vrtnega navdušenca – Gregorja Kunstlja, ki na vrtu v Podutiku, kot pravi, prideluje svojo hrano, pije svoje pivo in hodi svojo pot. Nasad številni sadnih vrst je še mlad, star komaj nekaj let, prostor za dvakrat na leto rodno ameriško borovnico pa se je vseeno našel… 3. NEŠPLJEVA MARMELADA Nešpljam pripisujejo številne zdravilne učinke. Sveži in zreli sadeži urejajo in pospešujejo prebavo, liste in nezrele in še neumedene plodove pa so nekdaj uporabljali tudi za izpiranje ran in udarnin. Uživanje nešpelj priporočajo pri pomanjkanju železa in slabokrvnosti. Sladki sadeži pa so primerni tudi za predelavo. Gospa Frančiška iz Čagone pri Cerkvenjaku iz nešpelj pripravlja sladko marmelado.

TV spored Slovenija 1

14:15 Ambienti

Svetovalna oddaja

V oddaji prikazujemo najbolj domiselno opremljene slovenske domove. Predstavljamo nevsakdanje, izstopajoče in uporabno zasnovane hiše. Spoznavamo majhne zvijače slovenskih oblikovalcev in arhitektov. Prinašamo obilico dobrih idej, ki lahko najdejo mesto tudi v vsakem domu.

TV spored Slovenija 1

15:00 Poslednji inkovski most

Dokumentarni

V odročnem predelu Peruja se vsako leto zbere okoli tisoč ljudi iz štirih skupnosti, pred njimi pa je zahtevna naloga. Obnoviti morajo most Kesvačaka, zadnji viseči most iz trsja, ki se je ohranil v Andih. Moški, ženske in otroci se tri dni trudijo obnoviti most nad reko Apurimac s pomočjo tehnik, ki so jih podedovali od Inkov. Obnova mostu je zahteven in dolgotrajen postopek, delo pa utrjuje občutek pripadnosti med ljudmi, ki obenem slavijo ponovno rojstvo človeka.

TV spored Slovenija 1

16:00 Od blizu, pogovorna oddaja z Vesno Milek: Jurij Zrnec

Informativni program

Gost Vesne Milek je morda najbolj nadarjen slovenski komik, tudi imitator, kameleon, pevec, plesalec, pisec skečev, režiser in seveda igralec. V vseh teh vlogah je vstopal v naše dnevne sobe in skrbel za prvovrstno zabavo, potem pa je zavesa za nekaj časa padla. In ko se je spet dvignila, ga prav v teh dneh vidimo na odru Drame kot Kreonta v Antigoni. V pogovorni oddaji Od blizu se bo predstavil Jurij Zrnec, kot ga še ne poznate.

TV spored Slovenija 1

17:00 Poročila ob petih

Dnevno-informativna oddaja

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

TV spored Slovenija 1

17:10 Šport

Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

TV spored Slovenija 1

17:15 Vreme

Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

TV spored Slovenija 1

17:20 Reka Drava - Darilo narave za vse generacije

Dokumentarni

Drava je reka življenja. Ne omogoča ga samo nepredstavljivi množici živali in rastlin ampak tudi ljudem. Ali se tega v resnici zavedamo? V kratkem dokumentarnem filmu boste izvedeli, kako živa je Drava danes, in spoznali prizadevanja mnogih, da takšna tudi ostane.

TV spored Slovenija 1

17:45 Taksi, kviz z Jožetom

Kviz

V sobotnih ponovitvah oddaje Taksi, kviz z Jožetom, sodelujejo znani Slovenci. Taksistu in voditelju Jožetu Robežniku se med vožnjo pridružijo umetniki, glasbeniki, športniki in televizijski voditelji, ki na poti do želenega cilja sodelujejo v zabavnem kvizu. V napeti igri vprašanj in odgovorov si prizadevajo zaslužiti čimveč. Tudi zato, ker svoj zaslužek namenijo tistim, ki najbolj potrebujejo pomoč. Kako uspešni bodo znani Slovenci v dobrodelnem taksiju?

TV spored Slovenija 1

18:00 Pregreha brez greha, kuharska oddaja

Kuharska oddaja

V oddaji Pregreha brez greha bosta slaščičarski mojster Gorazd Potočnik in voditeljica Maja Nemec pripravljala malo drugačno panakoto, predelala pa bosta tudi klasično, vsem dobro znano torto Sacher. Tokratna pregreha ne bo vsebovala ne belega sladkorja in ne glutena, primerna bo za diabetike, občutljive na gluten in vse tiste, ki pazite na vnos ogljikovih hidratov. Prehranska strokovnjakinja nam bo svetovala, kako prepoznati preobčutljivost na gluten, kakšne so pasti pri uživanju glutena, kje ga lahko najdemo in na kaj moramo biti pozorni. Ne bo manjkal niti primer ponovne uporabe, kjer nam bo mojster Nino pokazal, kako lahko iz stare slike naredimo uporaben in všečen pladenj za naš dom.

TV spored Slovenija 1

18:30 Ozare

Verska oddaja

Osebno razmišljanje, ki ga avtor sam tudi interpretira. Nagovori se osredotočajo na bivanjska vprašanja s katerimi se srečujemo v vsakdanjem življenju.

TV spored Slovenija 1

18:40 Kalimero: Zvezdni prepir

Risanka

Otroci najdejo meteorit in Kalimero ve, da ga morajo predati oblastem. Valentinček, ki se navdušuje nad znanstveno fantastiko, se hoče fotografirati z njim. Kamen in skrivnosti vesolja, ki so skrite v njem, Valentinčka tako obsedejo, da ga noče izročiti nikomur.

TV spored Slovenija 1

18:55 Vreme

Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

TV spored Slovenija 1

19:00 Dnevnik

Dnevno-informativna oddaja

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

TV spored Slovenija 1

19:25 Utrip

Politika

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

TV spored Slovenija 1

19:45 Šport

Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

TV spored Slovenija 1

19:55 Vreme

Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

TV spored Slovenija 1

20:00 Kdo bi vedel, zabavni kviz

Kviz

TV spored Slovenija 1

21:15 Bučke, satirično informativna oddaja

Animirani

Format oddaje, ki si ga je zamislil scenarist in režiser Bojan Krajnc, temelji na preverjenem trikotniku: animacije – imitacije – nadsinhronizacije. Bučke so informativna oddaja z izmišljenimi novicami. Voditelj je animirani Slavko Bobovnik. Njegov kolega Marcel Štefančič v sosednjem studiu pripravlja domoljubni kviz »Nimaš pojma!« Šport vodi nekdanji trener Zmago Sagadin. Pri oddaji sodelujejo naši najboljši govorni imitatorji: Tilen Artač, Jure Mastnak, Aleksander Pozvek, Renato Vindiš in ostali. Tekste za nadsinhronizirane prispevke piše Igor Bračič. Animacije pripravlja Tadeje Fius, Media Atlas.

TV spored Slovenija 1

21:40 Nočni receptor

Kriminalka, 1. del

scenarij: David Farr (book: John le Carré) režija: Susanne Bier v glavnih vlogah: Tom Hiddleston, Hugh Laurie, Olivia Colman, Tom Hollander, Elizabeth Debicki, Douglas Hodge, Antonio de la Torre Serija je posneta po knjižni uspešnici pisatelja vohunskih romanov Johna Le Carréja. Odlikuje jo razkošna produkcija, dinamično dogajanje ter odlična igralska zasedba (Hugh Laurie, Tom Hiddleston, Olivia Collman, Tom Hollander in drugi). Freddie Hamid je najmlajši sin vplivne kairske družine, ki je v podjetja v Veliki Britaniji investirala milijarde. Hamid v času arabske pomladi od Richarda Roperja, trgovca z orožjem, ki se skriva pod krinko človekoljuba, kupuje orožje. Jonathan Pine, bivši vojak, zdaj nočni receptor v kairskem hotelu, pride do dokumentov, ki so dokaz Roperjevega nezakonitega delovanja. Tri leta kasneje Pina prepričajo, da postane skrivni agent britanske obveščevalne službe. Uspe se mu vključiti v ozek krog Roperjevnih tesnih sodelavcev in razkrinkati Roperja, kakor tudi vpletenost nekaterih britanskih vplivnežev v trgovino z orožjem. Serija Nočni receptor je bila deležna velike pozornosti in naklonjenosti javnosti ter kritikov, lanskoletnima emmyjema so se letos pridružili še trije zlatim globusi, ki so jih podelili Tomu Hiddlestonu, Hughu Laurieju in Olivii Colman. 1. del Egipt, 2011. Na ulicah protesti proti Mubaraku dosegajo vrelišče in Jonathan Pine (Tom Hiddleston), nočni receptor uglednega hotela, se s težavo prebije na delovno mesto. Medtem ko gostje v strahu množično odhajajo, mu ljubica kairskega gangsterja izroči dolg seznam orožja, ki naj bi kmalu zamenjalo roke. Pine se loti raziskovanja in ugotovi, da je v kupčijo vpleten angleški milijarder in domnevni človekoljub Richard Roper (Hugh Laurie).

TV spored Slovenija 1

22:40 Poročila

Dnevno-informativna oddaja

V Poročilih ob 15.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

TV spored Slovenija 1

22:55 Šport

Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

TV spored Slovenija 1

23:05 Vreme

Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

TV spored Slovenija 1

23:10 Beli bog

Drama

Leto produkcije: 2014 Država: Madžarska, Nemčija, Švedska Žanr: drama Režija: Kornél Mundruczó Scenarij: Kornél Mundruczó, Viktória Petrányi, Kata Wéber Igrajo: Zsófia Psotta, Sándor Zsótér, Lili Horváth, Szabolcs Thuróczy, Lili Monori Nova mestna uredba daje prednost rodovniškim psom, postavlja pa hud davek mešančkom. Lastniki v velikem številu zavračajo svoje pse in zavetišča kmalu postanejo prenatrpana. 13-letna Lili se obupno bori za zaščito svojega ljubljenčka Hagena, saj njen oče brezbrižno vrže psa na ulico. Hagen spozna, da vsak človek pač ni najboljši pasji prijatelj. Pridruži se tolpi potepuških psov, vendar ga kmalu ujamejo in pošljejo v ječo. Psi nekega dne izkoristijo priložnost za pobeg in se upreje človeški vrsti. Njihovo maščevanje bo neusmiljeno. Lili je edina, ki lahko ustavi to nepričakovano vojno med človekom in psom. Zmagovalec sekcije Posebni pogled v Cannesu leta 2014 je pretresljiva tehnična bravura o pasjem krdelu, ki se upre človekovi okrutni potrebi po dominaciji in samovolji. Svarilna basen o razmerjih moči, ki pravi, da pes ne bo več človekov prijatelj, če mu bo človek samo gospodar, daje upati, da je v slogi še moč in da zatirani slej ko prej vstanejo.

TV spored Slovenija 1

01:10 Dnevnik Slovencev v Italiji

Dnevno-informativna oddaja

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

TV spored Slovenija 1

01:35 Dnevnik

Dnevno-informativna oddaja

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

TV spored Slovenija 1

02:00 Utrip

Politika

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

TV spored Slovenija 1

02:15 Šport

Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

TV spored Slovenija 1

02:25 Vreme

Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

TV spored Slovenija 1

02:30 Info-kanal

Info kanal

Info-kanal lahko spremljate v nočnem času, po koncu rednega programa na 1. programu TV Slovenija in na TV Maribor. Spremljate lahko zadnje domače in tuje novice, napovedi športnih, kulturnih in zabavnih prireditev, vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o TV sporedu 1. In 2. TV programa.

TV spored Slovenija 1

05:55 Kultura

Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini. Kulturo urejajo in vodijo redaktorice:Teja Kunst, Andreja Kočar, Meta Česnik, Nina Jerman in Špela Kožar.