Slovenija 2 spored
Seznam kanalov Včeraj Danes Jutri Ponedeljek Torek Sreda Četrtek Petek Sobota
TV spored v nedelja na Slovenija 2

TV spored v nedelja na Slovenija 2


naloži starejše
TV spored Slovenija 2

06:55 Duhovni utrip

Verska oddaja

Vabljeni k ogledu!

TV spored Slovenija 2

07:10 M. Ravel: La Valse, Simfonični orkester RTV Slovenija in En Shao

Glasba

V sklopu 3. koncertnega večera KROMATIKA in 50. obletnici radijskega programa ARS, so Simfoniki RTV Slovenija, ki jih vodi dirigent En Shao, poleg novosti slovenskih skladateljev Alda Kumarja, Uroša Rojka ter Milka Lazarja, zaigrali tudi bleščečo Ravelovo skladbo La Valse. Dogodek se je odvijal v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, dne 7.11.2013.

TV spored Slovenija 2

07:25 Otvoritveni koncert Cellofesta Ljubljana 2016: Cellofest ansambel, Gal Gjurin, Zala Vidic, Izak Hudnik (A. Vivaldi, J. Brahms, F. Schubert, I. Kuljerić, G. Gjurin)

Glasba

Cellofest Ljubljana je edinstven slovenski festival, posvečen violončelu. Otvoritveni koncert je ponudil glasbo v izvedbi novo nastalega ansambla Cellofest, ki ga sestavlja 12 priznanih slovenskih violončelistov: Karmen Pečar, Maruša Bogataj, Alja Mandič, Jaka Stadler, Tamara Gombač, Jošt Kosmač, Milan Hudnik, Gorazd Strlič, Primož Zalaznik, Nikolaj Sajko, Martin Sikur in Igor Mitrovič. Z ansamblom je nastopil tudi Gal Gjurin trio (Gal Gjurin, Žiga Golob, Jure Maček) . Uživali boste lahko v energični in vrhunski izvedbi glasbe Antonia Vivaldija, Franza Schuberta, Zoltana Kodalyja, Igorja Kuljerića in Gala Gjurina, ki je prav za to priložnost napisal skladbo z naslovom Za čelom srce. Urednik oddaje Daniel Celarec, režiser Aljaž Bastič.

TV spored Slovenija 2

08:45 Posebna ponudba

Svetovalna oddaja

Življenjski slog ljudi se je zaradi številnih dejavnikov precej spremenil. Z njim so se spremenile tudi potrošniške navade, posledično pa tudi njihove kršitve. Potrošniki se danes srečujemo s povsem drugačnimi težavami in izzivi kot v preteklosti in jim največkrat nismo kos. V uredništvu oddaje Posebna ponudba, ki se ukvarja s potrošniškimi težavami, teme izbiramo glede na aktualno dogajanje v Sloveniji, vprašanja in teme pa nam sporočajo tudi gledalci in gledalke, ki se vse bolj zavedajo, da potrošniki nismo zgolj takrat, ko kupujemo izdelke v trgovini ali plačamo neko storitev, temveč tudi ko sklepamo pogodbe z banko ali zavarovalnico ali ko plačujemo davke za šolstvo, zdravstvo in funkcioniranje države nasploh. Kljub vsemu pa se še vedno ne upamo zahtevati, kar nam pripada. Zato je glavno poslanstvo oddaje Posebna ponudba prav to, da gledalce ozavešča in jim pomaga, da izborijo svoje pravice.

TV spored Slovenija 2

09:30 Nordijsko smučanje - svetovni pokal: smučarski poleti

Smučarski skoki

TV spored Slovenija 2

13:50 Oblikovanje vrtov: Zelemenjava

Izobraževalna oddaja, 3. del

Darja Fišer je profesorica na Filozofski fakulteti, v prostem času pa vrtnarka. Pred petimi leti je vzgojila tako veliko število zelenjavnih sadik, da ji je zanje zmanjkalo prostora. Prijazno jih je podarila svojim prijateljicam. Rodila se je Zelemenjava. Letos bo pri menjavi presežkov sadik, semen, plodov in vrtnarskih nasvetov sodelovalo več kot 25 mest po vsej Sloveniji.

TV spored Slovenija 2

14:35 Avtomobilnost

Zabavna oddaja

To je oddaja o avtomobilizmu, pravzaprav kar o mobilnosti v najširšem pomenu besede, saj so ustvarjalci oddaje dolgoletni strokovnjaki z različnih področji prometne mobilnosti. Tudi za to oddaja nosi ime Avtomobilnost, pri gledalcih pa se bo trudila ustvariti status servisno informativne oddaje, ki voznico in voznika na sproščen, moderen in strokovno neoporečen način informira o novostih s področja varnosti, ekologije, tehnologije, avtomobilizma.

TV spored Slovenija 2

15:05 Ambienti

Svetovalna oddaja

V oddaji prikazujemo najbolj domiselno opremljene slovenske domove. Predstavljamo nevsakdanje, izstopajoče in uporabno zasnovane hiše. Spoznavamo majhne zvijače slovenskih oblikovalcev in arhitektov. Prinašamo obilico dobrih idej, ki lahko najdejo mesto tudi v vsakem domu.

TV spored Slovenija 2

15:50 Nova Planica

Dokumentarni

Dokumentarni film Nova Planica predstavlja zgodovino doline pod Poncami in nastanek novega Nordijskega centra. To slovensko mitsko lokacijo spoznavamo v podobah bogatega arhivskega gradiva ter v posnetkih gradnje centra in planiške narave. Pogovori z legendami slovenskega športa, arhitekti, novinarji in poznavalci planiške zgodovine odkrivajo doslej še neznana dejstva o Planici in pričajo o njeni izjemnosti. Film režiserja Blaža Završnika, ki je nastal v produkciji Sever & Sever, dokumentira bogato zgodovino Planice, uspehe slovenskih skakalcev, od začetkov dvajsetega stoletja do Petra Prevca in njegovih tovarišev ter predstavlja novo podobo športnih objektov Nordijskega centra Planica, lepoto arhitekture in njene umeščenosti v veličastno naravo ter vrhunske tehnološke rešitve. Film je himnični slavospev lepotam Planice, slovenskim in drugim športnikom, gledalcem, TV ekipam ter vsem snovalcem Nove Planice. Je film o Planici in njenem pomenu ter čustvih, ki jih vzbuja v vseh, ki jo obiščejo.

TV spored Slovenija 2

17:10 Nordijsko smučanje - svetovni pokal: smučarski poleti

Smučarski skoki

TV spored Slovenija 2

18:55 Slovenija danes: Planica, Rateče, Kranjska gora

Zabavna oddaja

Slovenija danes spremlja in beleži utrip in zakulisje pomembnejših dogodkov po Sloveniji. Predstavili bomo produkcijsko zakulisje finala svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici, ki velja za enega največjih projektov RTV Slovenija. Oglasili se bomo tudi iz Kranjske Gore in Rateč, predstavljali spremljevalne dogodke, pred mikrofon povabili zanimive sogovornike in spoznavali kulturne znamenitosti, tradicijo in lokalne posebnosti. Slovenija danes ponuja nekoliko drugačen pogled na planiški praznik.

TV spored Slovenija 2

19:45 Žrebanje Lota

Igre na srečo

LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

TV spored Slovenija 2

23:15 Nogomet - kvalifikacije za SP 2018: vrhunci nedeljskih tekem

Šport

54 držav in 9 skupin. Prostih mest za uvrstitev na svetovno nogometno prvenstvo v Rusiji leta 2018 iz Evrope pa je le 17. Bodite del kvalifikacijskega dogajanja skupaj z nami in spremljajte najzanimivejše trenutke vseh tekem.

TV spored Slovenija 2

23:55 Bučke, satirično informativna oddaja

Animirani

Format oddaje, ki si ga je zamislil scenarist in režiser Bojan Krajnc, temelji na preverjenem trikotniku: animacije – imitacije – nadsinhronizacije. Bučke so informativna oddaja z izmišljenimi novicami. Voditelj je animirani Slavko Bobovnik. Njegov kolega Marcel Štefančič v sosednjem studiu pripravlja domoljubni kviz »Nimaš pojma!« Šport vodi nekdanji trener Zmago Sagadin. Pri oddaji sodelujejo naši najboljši govorni imitatorji: Tilen Artač, Jure Mastnak, Aleksander Pozvek, Renato Vindiš in ostali. Tekste za nadsinhronizirane prispevke piše Igor Bračič. Animacije pripravlja Tadeje Fius, Media Atlas.

TV spored Slovenija 2

00:20 Vikend paket

Pogovorna oddaja

Jožetu bodo pri komentiranju aktualnih dogodkov preteklega tedna družbo delali Neisha, David Urankar in Gojmir Lešnjak – Gojc. Gojca bo skupaj z Nenadom Nešom Tokalićem, s katerim skupaj igrata v predstavi Cucki, gostila tudi Bernarda. V naš studio pa po predsedniških volitvah v ZDA prihaja tudi vodja projekta predsedniških volitev v ZDA na TV Slovenija Manica Janežič Ambrožič. Oddajo bodo glasbeno popestrili Neisha in Prifarski muzikanti.

01:30 Glasbeni spoti

 

TV spored Slovenija 2

04:20 Zabavni kanal

Info kanal

Zabavni kanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave. Na sporedu je vsak delovnik na TVS 2 od predvidoma 9. 00 in traja razlicno dolgo. Prav tako pa si ga na TVS 2 lahko ogledate vsako noč po koncu rednega televizijskega programa. Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogocih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

05:25 Glasbeni spoti