Seznam kanalov Slovenija 1 Ponovno na sporedu?

Zabava 1
Družinski, USA

LA BOUM 1 Francoski film, 1980 Režija: Claude Pinoteau / Scenarij: Danièle Thompson, Claude Pinoteau / Igrajo: Claude Brasseur, Brigitte Fossey, Sophie Marceau Priljubljeni francoski mladinski film sledi odraščanju najstnice Vic, ki obiskuje novo srednjo šolo. Z najboljšo prijateljico iščeta izbranca za prvi poljub. Vic je prepričana, da so edina ovira do njenih prvih odraslih izkušenj strogi starši, ki je ne pustijo na odločilno zabavo (»žur« ali naslovni »la boum«). S pomočjo mladostne babice Poupette, ki vnukinji pomaga pretentati starše, Vic pride na svoj račun in se na zabavi končno poljubi z Matthieujem. Spremljamo tudi zgodbo staršev, ki poskušata rešiti svoj zakon. La Boum, zgodba o odraščanju, je izjemno uspešna in nepozabna klasika francoskega mladinsko-družinskega filma z začetka 80-ih let in je francoski ekvivalent našega Poletja v školjki z vsemi dobro znanimi motivi in sestavinami: prva ljubezen, prijateljstvo, šola in prosti čas, glasba in ples, spori in pobotanja v družini, prijateljstvo in ljubezen. Je tudi zelo duhovit in domiseln film, vzoren primerek žanra, ki svoje popularnosti do danes ni ohranil brez razloga. V njem je v svoji prvi veliki vlogi, ki jo je pahnila v svet filmske igre in zvezdništva, nastopila Sophie Marceau. Predvajali bomo tudi nadaljevanje, La Boum 2.

Režiser: Joseph L. Mankiewicz
Igralci: Gary Merrill, George Sanders, Anne Baxter, Bette Davis, Celeste Holm, Hugh Marlowe, Gregory Ratoff

Pogosta vprašanja

Kdo je režiral 'Zabava 1'?

Zabava 1 je režiral Joseph L. Mankiewicz. Posneli so jo leta 1950 (USA). Priporočamo ogled saj ima IMDB oceno 8.3

Kdo je glavni igralec v 'Zabava 1'?

Igralci v Zabava 1 so Gary Merrill, George Sanders, Anne Baxter, Bette Davis, Celeste Holm, Hugh Marlowe, Gregory Ratoff. Režiral pa jo je Joseph L. Mankiewicz. Priporočamo ogled saj ima IMDB oceno 8.3

O čem se gre 'Zabava 1'?

LA BOUM 1 Francoski film, 1980 Režija: Claude Pinoteau / Scenarij: Danièle Thompson, Claude Pinoteau / Igrajo: Claude Brasseur, Brigitte Fossey, Sophie Marceau Priljubljeni francoski mladinski film sledi odraščanju najstnice Vic, ki obiskuje novo srednjo šolo. Z najboljšo prijateljico iščeta izbranca za prvi poljub. Vic je prepričana, da so edina ovira do njenih prvih odraslih izkušenj strogi starši, ki je ne pustijo na odločilno zabavo (»žur« ali naslovni »la boum«)

Ali ima 'Zabava 1' dobro oceno?

Ja, IMDB ocena je 8.3, definitivno priporočamo ogled.